ДПС накара евролибералите да осъдят процеса срещу 13-те имами

Конгресът на Европейските либерали единодушно прие спешна резолюция, осъждаща "подкопаването на религиозния мир, чрез преекспонирани и необосновани обвинения срещу български граждани, официални представители на мюсюлманското вероизповедание - второто по големина в България".

Инициативата за резолюцията е на Движението за права и свободи (ДПС) след процеса срещу 13 имами в Пазарджик, съобщават от пресцентъра на ДПС.

Над 500 делегати от 33 либерални партии в Европа оцениха обвиненията като "манипулативни и лишени от солидни доказателства и свидетелски показания". Либералите призовават "независимия и обективен български съд да докаже своята зрялост и компетентност като вземе безпристрастно и справедливо решение".

На фона на изпълнениетo на Lady GaGa - Born this way, делегатите на редовния конгрес на Европейските либерали в Дъблин, Ирландия взеха решение да променят името на партията си на Алиaнс на Либералите и Демократите за Европа. 
По този начин партията, групата в ЕП, групата в Съвета на Европа и Комитета на регионите ще носят името и логото на АЛДЕ.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини