Преподавател от Димитровград на кръгла маса, посветена на нов учебен предмет

Зам.министър Милена Дамянова взе участие в обсъждането на новите учебни планове на новия предмет

Преподавател от димитровградкото ОУ "Ал.Константинов" взе участие в кръгла маса, посветена на проектите на учебните програми по новия предмет "Технологии и предприемачество".

Форумът бе организиран от образователното министерство и в него се включи зам.министър Милена Дамянова и преподаватели, които работят в тази област.

Димитровградското училище бе представено от Боряна Петрова, която е старши начален учител в училището и от 4 години води часовете по "Домашен бит и техника", както е сегашното наименование на учебния предмет.

Петрова е запозната с учебното съдържание на издадените към момента учебници, увериха от ръководството на училището.

"Технологии и предприемачество" ще се изучава от 1-ви до 7 -ми клас, а през септември започна и обсъждането на проектите на новите учебни програми по различните предмети, които ще се учат в начален и прогимназиален етап.

В тези програми са застъпени идеите на Джуниър Ачийвмънт за формиране и развиване на предприемачески компетентности още в първи клас.

Малките ученици ще се запознават с основни икономически понятия на практика  - изключена е теоретическата обосновка. Децата сами чрез практически занятия достигат до същността на понятията стока, цена, пари, оценят работата си и тази на другите, поясниха преподаватели, участвали в кръглата маса.

В семинара, посветен на новия предмет за предприемачеството взе участие и Боряна Петрова от Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини