Димитровградчанин рани полицай и потроши коли, бягайки от униформените

Полицай от тукашното РУП е пострадал по време на акция по линия на наркоразпространението в Димитровград, информират от пресслужбата на полицията.

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност”  и колегите им от управлението в Димитровград са извършили съвместна проверка в квартира на ул."Химик".

Полицаите действали по сигнал, че живеещият там 24-годишен мъж с инициали В.П. съхранява и разпространява марихуана.

Около 17,30 часа вчера пред блока на мъжа, униформените задържан познатия им по линия на наркотиците 23-годишен Н.Д от Димитровград. У него след обиск са открити 0,5 грама марихуана.

Час по-късно пред блока пристига с лек автомобил БМВ и друг познайник на полицията – 19-годишният М.И. При вида на служителите на реда, младежът не се е подчинил на разпорежданията им за проверка. Той потеглил рязко назад като съборил на земята и повлякъл с автомобила главен полицай Писаров.

Въпреки това, шофьорът продължил задния ход с автомобила и ударил три паркирани на улицата коли. За да го спрат полицаите счупили предния ляв прозорец, като през това време димитровградчанинът се пробвал да изхвърли през колата черен плик, съдържащ 100 гр. марихуана.

След задържането му в него е открито още 5 гр. от същото наркотично вещество.

При акцията на улица „Химик” е арестувана и 28-годишна жена от града, в която е открит отрязък от саморъчно свита цигара с мирис на марихуана.

Служителите на РУП-Димитровград претърсили жилището на В.П., където са открили 8 гр. изсушена листна маса, реагираща на марихуана, електронна везна и 860 лв.

Всички лица, които униформените знаят като разпространители на наркотични вещества, са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Пострадалият полицай е със съмнения за скъсано сухожилие на дясна ръка. Прегледан е в болница и е освободен за домашно лечение. Работата по случая продължава.

Dimitrovgrad.bgvesto.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини