Кметът внася докладна за оставката на шефa на МБАЛ д-р Наков

Оставката на д-р Здравко Наков смята да поиска с докладна кметът Иво Димов

Докладна, с която ще настоява отново за оставката на шефът на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Здравко Наков смята да внесе на сесията в края на ноември кметът Иво Димов.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той заяви, че до момента не е получил исканата от него оставка, но категорично ще настоява за това да се случи.

"Нямам нищо против личността на д-р Наков, но ако искаме да имаме болница, трябва да започнем да мислим по нов начин за управлението на МБАЛ "Св.Екатерина" и мениджмънтът й", заяви кметът.

Той допълни, че когато един отбор не върви, най-нормалното нещо е да се смени треньорът.

Промяната за димитровградската болница е наложителна, заяви още Димов и добави, че тя не включва идеята болницата да стане фириал на хасковската МБАЛ, старозагорската УМБАЛ или да се приватизира.

"Промяната трябва да дойде от вътре-хората който работят там, а аз мога само да помагам", категоричен бе градоначалникът.

"Не е проблем в задължението към фирмата на Табаков, макар, че ме боли сърцето, че трябва да дам тези 650 000 лв., заяви още Димов.

Според него, по-важно е какво се случва с другите задължения на болницата от 1 700 000 лв. Димов се опасява, че другите дългове на местната болница растат лавинообразно и ако една фирма запорира сметките, други ще я последват.

Градоначалникът бе категоричен, че МБАЛ-Димитровград е болница с необходимия имидж, техника и специалисти и трябва да продължи да съществува.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини