Нови 6 млн. лв. за паркове и площадки в Свиленград

Градският парк ще бъде по евростандарт след две години

Над 6 млн. лв. ще бъдат налети в Свиленград по два проекта. Парите са за благоустройството на градския парк и спортни площадки. Финансирането идва по два проекта по Програмата за развитие на селските райони.

За строителството на спортните обекти- многофункционална спортна зала и две нови спортни площадки – в кв. “Кап. Петко войвода” и в ромския квартал на града, са отпуснати 5,6 млн. лева.

Плановете на общинското ръководство са спортната зала да бъде открита за празника на Свиленград -5 октомври,следващата година. Тя ще бъде разположена до градския стадион “Колодрума”. Ще разполага с 1 100 седящи места, включително и за инвалиди.

Проектът за възстановяване и благоустрояване на парк „Младежки” в Свиленград е на стойност половин милион лева ит ще бъде изпълнен в рамките на 30 месеца. Целта е да се подобри инфраструктурата и да се възстановят щетите нанесени от наводнението на града през февруари. Нови насаждения, дървени беседки и шатри, многофункционална детска площадка и зона за разходка на кучета, са само част от предвидените подобрения, които ще бъдат направени в градската градина.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини