Без споразумение за РИК в Хасково

Без споразумение приключиха консултациите при областния управител на Хасково за състав на РИК за предстоящия референдум.

Заместник -председателското и секретарското място се оказаха най-желани от политическите сили.

В уреченият час за начало не се явиха представители на „Синята коалиция“ и консултациите започнаха с изричното уточнение от губернаторката Ирена Узунова, че не може да има преразпределение на квотите, определени от ЦИК. Още в понеделник стана ясно, че те са : 6 места за ГЕРБ, за Коалиция за България и ДПС по 2 и по 1 представител за Синята коалиция, Атака и НДСВ.

Председателят на РИК вече е ясен. Това е юристът, предложен от ГЕРБ – Димитър Гавазов. В депозираните писмени предложения „Коалиция за България“ и „Атака“ имаха заявено зам.-председателско или секретарско място, а ДПС държаха да излъчат секретар. До общо споразумение обаче не се стигна.

Утре областният управител ще депозира в ЦИК 12-те имена, предложени от участниците в консултациите заедно с водения и подписан от всички протокол.

ЦИК трябва да реши ще има ли назначение на 13-ти член в комисията и как ще стане това, при положение, че няма предложение от „Синята коалиция“. Пак Централната комисия ще а разпредели между политическите сили двете спорни места в ръководството на РИК.

Назначението на Районната комисия трябва да сатен факт до 27 ноември. След това нейните членове ще минат в качеството на длъжностни лица.

Haskoo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини