Димо Гяуров: Не представляваме хунтата, отдавна ни търсят чалъма

Никой от нас няма намерение никъде да ходи, в никоя друга партия. Ще представляваме тези, които представляваме и досега. Това заяви пред Нова телевизия Димо Гяуров.

Гяуров, заедно с Ваньо Шарков и Мартин Димитров, беше изключен от СДС.
"До ден-днешен не сме представлявали тази хунта на СДС, която по стечение на обстоятелствата узурпира властта на СДС на "Раковски". И досега имаше дълбоки различия помежду ни. Дотук се стигна благодарение на натрупалата се нетърпимост. От доста време ни търсят чалъма. Има момент на реваншизъм, на разплата, защото миналата година след президентските избори, аз поисках оставката и на тогавашния шеф на предизборния щаб и на кандидата за президент, които зловещо се провалиха на изборите и показаха грандиозна некадърност. Та, има и отмъщение", категоричен е Гяуров, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че има предателство.
"Четата е предадена отвътре, предадена е от ръководството. Върви се към изпълнение на сценарий по ликвидиране, външен, най-вероятно ГЕРБ-ерски сценарий, то е очевидно. Финалът на този сценарий е ГЕРБ сам на коня в дясно", уточни Гяуров.

"Когато виждаш едни хора, които целенасочено загърбват печелившия проект Синя коалиция и целенасочено вървят към самоубийство, не можеш да им дадеш оценка - те са или идиоти, или предатели", коментира Димо Гяуров.

"А Петър Стоянов не беше наша кандидатура, това беше предложено отвън. Нямаше и други кандидатури, нямаше обсъждане", припомни Гяуров.
Той заяви, че синята идея е подменена.

"За умиране не бих говорил, защото в политиката празно място не остава. Нещо ново, нещо истинско ще се създаде на това място", каза още Димо Гяуров.

“Когато народните представители работят срещу своята партия, когато не подкрепят такава емблематична фигура като Петър Стоянов, когато непрекъснато се говори по медиите, че няма да влезем участие във властта - е недопустимо и няма как нещата да се развият по друг начин.“ Това заяви заместник-председателят на СДС Румен Христов по БНТ, цитиран от КРОСС. Ние сме решили да скъсаме със синята номенклатура и със сините олигарси и да започнем на чисто, каза още той.

„Никога не сме имали по-глупав председател”, каза по телефона пред bTV пък Ваньо Шарков.
Той увери, че няма "абсолютно никакви намерения" да прави нова партия. "За мен политиката е временно занимание, моята основно занимание е медицината“, категоричен бе д-р Шарков.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини