Семейство живее от 22 години в канализация

Бивш наркозависим от Колумбия си спретнал хубаво местенце за живеене в мрачния подземен свят на град Меделин, Колумбия, пише английският вестник „Дейли мейл“. 
62-годишният Мигел Рестрепо живее вече 22 години със съпругата и кучето си в канализация. И въпреки че за някои това не изглежда оптимален вариант, те са си направили цялостен ремонт, за да направят мястото обитаемо и уютно. В „жилището си“ Мигел и съпругата му Мария Гарсия имат легло, печка, телевизор, стол и дори вентилатор, който ги разхлажда в големите жеги през лятото. Удобствата, които сами са си създали, са впечатляващи за малкото пространство, с което разполагат: то е с размери 3 на 2 метра и височина само 140 сантиметра. Но не им пречи да се разхождат наведени из „апартамента си“.Всичко това е достатъчно за двойката и за кучето им Блеки. „Никога не бих заменил сегашния си дом за нормален апартамент. Тук все пак всичко ми е безплатно“, казва откровено Мигел. Припечелват дребни пари, като наглеждат паркираните автомобили на улицата. "Не всеки ден се храним, но с това се свиква", разказва Рестрепо. Проблемни са само дните, в които вали дъжд. Тогава семейството слага найлони върху капака на канализацията, за да не тече вода. А когато е слънчево, махат капака на шахтата, за да влиза светлина.
Рестрепо и Гарсия са бездомни и живеят в тази канализация въпреки опасността, че всеки момент могат да дойдат органи на реда и да ги накарат да се махнат, тъй като канализацията е общинска собственост. "Тук ми е добре и си живея по-добре от президента. Той има куп проблеми, а аз - никакви !", категоричен е мъжът. 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини