Лионел Меси счупи рекорда на Герд Мюлер

Аржентинската звезда на "Барселона" и кавалер на "Златната топка" Лионел Меси написа нова страница в историята на световния футбол, след като успя да подобри рекорда от най-много вкарани голове за една календарна година на Герд Мюлер.

Меси вкара два гола при гостуването на "Барселона" на "Бетис" в мач от 15-ия кръг на испанското първенство. По този начин аржентинецът вече има 86 попадения през тази година срещу 85 за Мюлер, макар че в мача срещу "Атлетик Билбао" от предния кръг статистиците му приписаха автогол на защитник на "Билбао". В този случай ударът на Меси отиваше в аут и нямаше да бъде голов, ако не беше намесата на противниковия защитник, но в името на рекорда голът официално се води на негово име. Все пак Меси има още мачове до края на годината, в които най-вероятно ще вкара още голове и ще узакони окончателно феноменалното постижение.

Вечерта в испанското първенство беше белязана и от друг голов рекорд - в домакинството на своя отбор нападателят на "Атлетико Мадрид" Радамел Фалкао буквално се подигра със защитата на "Депортиво Ла Коруня" и наниза пет гола във вратата на нещастните гости.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини