Реалният Gangnam Style

Суперхитът на PSY "Gangnam Style" залегна в рекламно видео. Заповядайте в истинския Gangnam, е посланието на петминутния клип. Каннамгу (в английски вариант - Gangnam), е район от южнокорейската столица, с половинмилионно население. Името означава "южно от реката". Каннамгу слабо интересуваше туристите преди песента на PSY да стане глобален хит.

Какъв е реалният Каннамгу? Динамичен, луд, марков, отговарят пред камерата чужденци. Кварталът на богатите, известните и на шопинга. Корейците се гордеят с храната си, така че и за нея има в клипа. Но се годреят и с технологиите си, а Gangnam е корейската силициева долина. И, разбира се, PSY танцува прословутият танц с две красиви момичета до себе си.

Туроператорите вече предлагат пътувания специално за тези, които искат да посетят именно Каннамгу.

Поканата към туристите да дойдат в "реалния Гангнам" е пореден опит на южнокорейските туристически организации да използват успеха на PSY за привличане на туристи. Наскоро стана известно, че южнокорейското туристическо ведомство планира реклама на пътешествията до страната да се показва в Google при търсене на "Gangnam Style".

PSY пусна клипа на песента си "Gangnam Style" през лятото на 2012 год. Песента пародира начина на живот в Каннамгу, който е сред най-престижните райони на Сеул. В Youtube видеото е гледано повече от 900 млн. пъти, с което разби досегашния рекорд.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини