Още пари за озеленяване и благоустрояване на Димитровград залагат в новия бюджет

близо 900 000 лв. за озеленяване превдиждат в новия бюджет на Общината за догодина

Близо 900 000 лв. ще бъдат предвидени в бюджета на Общината за идната 2013 година за озеленителни и благоустроителни дейности.

"Парите не са никак малко, предвид свития бюджет, като те ще  бъдат оползотворени за превръщането на Димитровград в още по- зелен и красив град", коментира пред журналисти днес кметът Иво Димов.

Той добави, че поощрителната награда, която вчера му бе връчена от министър Нона Караджова в конкурса за "Най-зелен град" е едно признание, но и задължава.

Припомняме, че Димитровград взе отличие заради проектите на гражданите под надслов "За приветлива градска среда".

В тазгодишната финансова рамка за този вид дейност са отделени 700 000 лв. Общината вече се зае с озеленяването на част от бул."Трети март", където бяха засадени нови видове, каза градоначалникът.

Плановете предвиждат с допълнително растителност да се сдобие районът на бул."Д. Благоев" от Спортната зала до бившето кафе "Малина". Това ще стане във времето когато започне изграждането на новия ЖП надлез около Водната кула, уточни Димов.

Не без значиение, според димитровградския кмет е и факта, че над 90% от обществените сгради в Димитровград са с внедрени мерки за енергийна ефективност, което също се отразява на опазването на околната среда и намалението на отделените вредни газове.

Още средства за олезеняване предвиждат в Димитровград, коментира кметът Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини