Кметът Иво Димов: С болницата отново се спекулира

Според димитровградският кмет отново се спекулира с проблемите на болницата

Мнението на Стефан Димитров е спекулативно, заяви кметът на Общината Иво Димов, потърсен за коментар по темата с изготвянето на финансов анализ за състоянието на болницата от външна фирма.

По-рано през деня Димитров заяви, че неясна фирма иска да се набърка в делата на болницата, като предмета й на дейност се различава от това да изготвя анализи на лечебни заведения.

Според Димов, никъде в докладната не е записано, че "Току консулт" ще управлява болницата.

"Фирмата е наета да изготви финансов анализ и никой не говори за управление или нещо подобно", категоричен бе градоначалникът.

Той е на мнение, че е внесъл тази докладна, както е редно, за да поиска одобрението на принципала на болницата - ОбС, за направата на такъв отчет.

Димов не вижда нищо притеснително в това, едно дружество да има много и различни видове предмет на дейност. По-важно според него е, че въпросният отчет ще бъде направен безвъзмездно.

"Готов съм да изслушам и други предложения за подобряване състоянието на МБАЛ, независимо от кого идват", каза Иво Димов.

Той още веднъж подчерта, че такива идеи до момента не са постъпили, а единственото, което се прави е да се коментира и спекулира с темата за състоянието на димитровградското здравно заведение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини