Тапа от тирове на 5-ти километър, Е-80 затворен частично

Полицията затвори лентата в посока Свиленград

Тапа от тежкотоварни камиони блокира движението по Е-80 в участъка между Хасково и Харманли. Началото на опашката от леки и тежкотоварни камиони започва от 5-ти километър. В различни периоди от предиобеда, струпването на коли бе от 2 до 5 километра. 

Причината за тапата бе закъсал тир край село Стойково. Машината поднесла и заорала в канавката, като ремаркето застанало напреки на пътя. Тирът бе своевременно освободен, но със заповед на областно пътно управление се забрани движението на над 20 тона по пътищата в областта. Към обяд днес десетки тирове препълниха паркинга на 5-ти километър и прииждащите тежкотоварни возила нямаше къде да паркират. Подобно е и положението и на другите паркинги за тирове между Хасково и Харманли. 

Снежната покривка в региона е от 5 до 20 сантиметра, уточни началникът на областното Пътно инж. Живко Боговски. По думите му, засега няма затворени пътища и всички са проходими в зимни условия. 

Всички учебни занятия в училищата от областта са започнали навреме и са протекли нормално, уточниха от РИО Хасково. Нямало е проблеми нито с придвижването нито с температурите в класните стаи, каза шефът на просветата Иван Панайотов.

Г.Христов

Десетки тирове замръзнаха на 5-ти километър

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини