Вкусна Коледа сътвориха седмокласници от Алеко

Вкусна Коледа си подготвиха в ОУ "Алеко Константинов"

"Вкусна Коледа" си сътвориха седмокласници от ОУ "Ал.Константинов" в Димитровград. Те се надпреварваха в кулинарно състезание в едва етапа. Първият включваше вкусотии, приготвени предварително.

Във втория състезателите получиха продуктите в деня на конкурса и в рамките на 40 минути трябваше да измислят и приготвят вкусен десерт.

Комисията оценяваше приготвеното по вкус, аромат и външен вид и трудно взе решение кои са победителите.

Първо място и голямата награда получи отбор 7 с участници – Иван, Пламен, Наско и Владимир от 7 б клас с интерлюдия на „Жадната монахиня” с много шоколад и орехи и  бисквитена „Зимна къща”.

Второ място за отбор 1 с учстници Михаела и Смилена от 7 б клас с „Торта с крем маскарпоне”, традиционен български тиквеник и „Бисквитени снежни топки”.

Отбор 5 завоюва трето място с кулинарните си шедьоври торта „Фантазия” и чиизкейк. Участници в обора бяха Мария и Надежда от 7 в клас.

Със солидно сладко участие се представиха и отбор 2 – Десислава Филипова, Десислава Данева, Калина и Никол от 7 в клас с произведенията си „Мафини с шоколад и крем, кекс с локум и бисквитена мелба;

Отбор 4 – Ралица и Татяна от 7 г клас приготви торта „Бяла приказка” с розов фондан, отбор 6 - Шерифе и Десислава Пенева от 7г клас участва с бисквитена торта и плодове с бисквити.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини