Шапка невидимка за Хасково и Харманли

Кръстовището на цигарената. 100 метра?!

Хасково изчезна под бял плащ от мъгла тази сутрин. Всеки опит за панорама над 100 метра бе неуспешен, като в ниските части на града видимостта бе ограничена до 50 метра. На практика това означава, че шофьорите в единия край на улицата не могат да видят какво става в другия. Кото те по принцип и не правят, така че мъглата едва ли им е проблем.

По пътищата в областта е малко по-добре, макар в някои общини да е доста по-зле. Особено в Харманли. Там мъглата е като в едноименния филм на ужасите-с видимост до 20-25 метра. Могат да те оберат и да не усетиш.

Повишено внимание за шофьорите се препоръчва в тополовградско и ивайловградско. Най-добре е в свиленградска община, където мъглата е с видимост 150 метра.

Пътуването по международен път Е-80 обаче изправя косите на водачите, убеди се лично Haskovo.net. В най-добрият случай видимостта там бе 50 метра, нищо разстояние за движещи се в противоположни посоки коли. Автомобилите пъплеха с 40-50 км в час, най-вдясно по пътното платно, в готовност да бягат в канавките при вида на някой засилен джигит. Слава богу засега инциденти няма. 

Причината за гъстата мъгла е в започналото застудяване в хасковско и из цялата страна. В региона днес минималните температури са 4 под нулата, като все още/10 часа/ са минусови. Застудяването продължава и през почивните дни, когато най-доброто на което можем да се надяваме е +2 градуса в следобедните часове и то за кратко.

Превалявания от сняг и дъжд се очакват днес, прогнозират метеоролозите. Валежите ще бъдат в ограничени количества и няма да доведат до формиране на трайна снежна покривка.

Г.Христов

Кръстовището на цигарената. 100 метра?!
По Е-80
Добре че част от тировете бяха жълти
Не всички обаче
Автомобилите изскачаха сякаш от нищото
Така изглеждаха хасковските кръстовища тази сутрин
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини