Шок! Мъж посрещна Годината на Змията, обвит в питони

Мъж от Филипините се обви с питони по време на шоу в чест на Годината на Змията, която според китайския календар се пада през 2013-а.

Годината на Черната Водна Змия настъпва на 10 февруари 2013 г. малко след новолунието във Водолей и ще приключи на 31 януари 2014 г. Това ще бъде година на големи възходи и големи падения, защото Змията е знак на крайностите.

Именно затова в работен план трябва да сте изключително внимателни, да се стремите да запазите безопасната и хармонична среда в офиса, а когато подписвате документи, да го правите с много голямо внимание и след задълбочено проучване.

Змията не обича да бъде плашена и за да се проявят добрите й страни - нейната проницателност, мъдрост и стремеж към усъвършенстване в образованието и кариерата, трябва да бъде спокойна. Само тогава ще прояви гениалните си аналитични способности и ще извлече максимума от всяка ситуация.

И не забравяйте, че хороскопът дава само насоките и предупреждава за опасностите, но дали годината ще е добра, или лоша, не зависи от звездите, а само и единствено от нас.

За да бъде постигнат напредък през годината, всички начинания трябва да се изпълняват бавно и методично, без излишно суетене и бързане. Добрите положения в бизнеса, които ще внедрят новости и ще бъдат успешни, ще се появяват внезапно, както Змията внезапно сваля старата си овехтяла кожа и блесва пред всички в нова лъскава мантия.

Красива като змия

Водната природа на Черната Змия през 2013 г. обещава успех на всички, които се занимават с интелектуален труд, те имат големи шансове да постъпват правилно, да взимат мъдри решения и да действат справедливо - учени, анализатори, политици, аналитици, учители, журналисти, писатели. Ако отстъпите от тези правила обаче, тя може жестоко да ви ухапе. Все пак не забравяйте, че ако не я дразните, просто ще се плъзне край вас. А и от отровата на някои змии всъщност се правят лекарства. У нас тези влечуги са символ на злобата и страха, на раздвоения език и сплетните, затова често казваме: “Съскаш като змия”. Но не е така на Изток. Освен че смятат Змията за мъдра и пазителка на семейното огнище, китайците я намират и за красива, затова често можете да чуете как казват на хубавите жени: “Красива си като змия”.

Основният знак, под който ще премине годината, се характеризира с колебливост и нестабилност. А това означава, че преди да вземете каквото и да било решение, най-добре е първо сериозно да помислите. Змията обича мъдрите и онези, които разсъждават. Но в същото време тя е коварна и има две страни. Приeма само ледената пресметливост и държи сметките да са чисти, но в същото време - настоява да мислите, а не да действате емоционално.

Годината вероятно ще бъде по-трудна за хората, които обичат да изразяват шумно своята гражданска позиция и в чиято дейност “ври и кипи”. Това не са змийски качества и там тя ще хапе лошо. За да успеят, тези хора трябва да я заблудят, като много добре премислят начина на своите протести и си съставят добри тактически и стратегически планове.
За да се справяте с парите през годината, трябва добре да си правите сметката. Змията води аскетично съществуване, ловува само когато е гладна и не харесва прекаленото разточителство. Затова, ако ограничите разходите си за ненужни вещи и лукс, тя ще ви възнагради богато.

Брак и пълна къща с деца

Заради нейния студен и пресметлив характер не очаквайте през 2013 г. големи прояви на романтика и бурни любовни романи. Но за сериозните връзки това е една наистина добра година. Змията е много семейна зодия, казват, че ласкаво се увива около партньора си и го пази по всякакъв начин. Това крие и някои капани, защото от много любов може да го задуши, а щом го спечели, умело да се изплъзне като истинска змия. Но все пак - тя дава шанс на самотните да срещнат своята идеална половинка и е много благосклонна към узаконяването на съжителството в брак. Не се толерират лекомислените връзки. Но сватбата през 2013 г. гарантира трайност на отношенията, взаимно уважение и пълна къща с деца.

Змията е много коварна и по отношение на болестите. Хората с хронични заболявания трябва винаги да имат подръка лекарства и телефон, защото не се знае в кой миг тя ще ги “клъвне”.

Ще печелят мислещите държавници

По върховете на държавите през годината успехи ще имат онези лидери, които мислят и не действат прибързано, а целенасочено, по план и след задълбочен анализ. Онези, които са просто емоционални и вдигат много шум, ще бъдат наказани от повелителката на годината. Нищо добро няма да направи Змията и за безработните, чиновниците да чакат кадрови промени, а политиците ще затвърдят авторитарния си стил на управление и стремежа си за власт. Много от тях ще забравят как са се издигнали и ще демонизират точно онези, които са им помогнали да стигнат до върха.

Бурни възходи и още по-бурни падения вещае в политиката двойствената природа на Змията. Средата на годината обаче е ползотворен период - тогава ще стане ясно, че правителствата се нуждаят от нови сили, от мислещи хора и работа в екип. Змията подкрепя подобни начинания и те могат да бъдат много успешни. Ако не се заработи по нов начин (с много мислене, подобряване на квалификацията и допълнително обучение) обаче, всяка дейност бързо ще се обърне в пълен провал. Затова и в живота, и в политиката ще успяват онези, които постъпват честно и мъдро.

Да я посрещнем тихичко и с вкусна храна

Черната Водна Змия е символ на динамиката и внезапните обрати, подобно на спираловидния начин, по който се вие, когато плува в реките. По принцип според китайците тя е добра поличба за дома - змия в къщата означава, че семейството няма да търпи лишения и глад.

Годината на Змията трябва да посрещнете в чиста къща, в никакъв случай обаче не чистете в дните около самата Нова година, за да не изхвърлите с метлата и късмета на дома.

Поканете гости, като предварително украсите прозорците и стените в червено - цветът на щастието според китайците. Задължително сервирайте на масата китайски ястия, като между тях спокойно може да има и насекоми (ако ги обичате, разбира се). Препоръчват се също пилешко и заешко месо, цели риби, яйца и мляко - любимите храни на змията. Направете хляба и бисквитите във формата на змия или просто ги навийте като спирали. 
Облечете се в черно - нейния цвят (може и в лъскав син или зелен сатен), сложете си сребърни или златни накити (като люспите й), може и рубини или гранати (като хипнотизиращите й очи). Ако имате накити във формата на змия, трябва да ги носите много пестеливо и внимателно само по наистина важни поводи (например на Нова година), защото нейната бляскава опашка може във всеки миг да се отплесне и да ви зашлеви с някоя неочаквана трудност.

Не палете огън - тя не го харесва (дори и свещите), приглушете светлината, слушайте приятна тиха музика, но в никакъв случай не се отдавайте на бурни танци, крясъци и викове, за да не изгоните донесеното от Змията щастие в дома си. В този ден не бива да повишавате тон на децата или да плачете - това ще ви донесе раздори през годината.

По нещо за всеки от знаците според китайския зодиак

Плъх: Змията носи стабилност на Плъха. Той ще получи много и съблазнителни предложения за реализация и ще иска да участва във всички. Ще спечели само от онези, които са добре обмислени. Добре ще е да се съобразява при взимането на решения с роднините от най-близкото си обкръжение.
Бивол: Нов цикъл започва за Бивола в Годината на Змията. Той ще бъде по-проницателен, а и понеже по принцип добре обмисля поведението си, ще има успех във всички поприща - семейство, любов, делова и социална дейност. Той ще действа незабележимо, като умело направлява всички.
Тигър: Един от най-големите активи на Тигъра е способността му да мисли бързо и да предприема изненадващи действия, които объркват противника. В Годината на Змията той трябва да действа точно така, но за да успее, трябва да уцели момента, когато да притъпи инстинктите си и да се сниши.
Заек: Непрестанни промени носи Годината на Змията за Заека. По принцип той е нейната естествена храна и трябва много да внимава. Ще получава много предложения, но няма да може да ги осъществи. За да прескочи Змията, той трябва да внимава - да бъде хитър, да мисли и никога да не се отчайва.
Дракон: Драконът е близък роднина на Змията и добре ще се справя в нейната година, даже по-добре, отколкото в своята. За целта обаче трябва да промени някои неща кардинално. Например импулсивния си начин на действие. Тогава ще получи неочаквани и примамливи предложения.
Змия: В своята година Змията не е застрахована от падение, както и останалите знаци, но това едва ли ще стане, защото тя рядко се държи глупаво. Ще бъде здрава, а в бизнеса ще преуспее, ако промени сферата си на работа. Ако в живота й има хармония, тя ще се чувства отлично през годината.
Кон: За Коня годината започва с големи очаквания. И те спокойно могат да се оправдаят. Защото той ще е решителен и ще бъде пълен с енергия, стигаща му да премести и планини. Ако плановете се провалят, Конят няма да се откаже и ще продължи да действа, докато накрая сполучи. Добра година.
Коза: Годината започва стабилно за Козата. Работата й обаче значително ще се увеличи и тя ще се суети припряно, за да я свърши. А това може да разсърди Змията. Ако не укроти поведението си, Козата може да си навлече трудности, дори да се стигне до големи лични и служебни загуби.
Маймуна: Маймуната ще бъде много заета през тази година. Най-вече с личния си просперитет. При това ще има сили и възможности да се справи чудесно, защото Змията е благосклонна към нея. Ако се фокусира върху дома си и след това върху бизнеса, тя ще стане значително по-богата и ще се издигне.
Петел: Петелът е честен и лоялен знак, който има всички шансове да се чувства добре в Годината на Змията. За да печели, той трябва още повече да се усъвършенства, да рискува и да не се страхува. Очакват го някои наистина вълнуващи мигове, които ще му покажат колко красив може да е животът.
Куче: След тежката Година на Дракона най-после е дошъл моментът, в който Кучето малко ще си отдъхне. И не само това - възможно е всъщност да го чака една наистина страхотна година. Важното е да продължи да бъде лоялно и вярно на приятелите и фирмата, тогава успехът е в кърпа вързан.
Глиган: Годината започва с напрежение за Глигана. Но ако успее да промени поведението си, престане да се води от емоциите и започне да мисли повече, има всички шансове да спечели. Дори ще има възможност да започне обещаващи дългосрочни проекти, обещаващи успех през следващите години

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини