Мъжът на нашенката, самоубила се във Франция, откраднал ковчега на Чаплин

Затворът, където се самоуби българката. Сн.: france3.fr

Френски медии съобщават интересни факти за българката, която се самоуби, запалвайки се в затвор във Франция. France3 информира, позовавайки се на адвоката на осъдената, че клиентката му в миналото е работила за българските тайни служби. По-късно се е установила във Франция.

Междувременно стана ясно и че съпругът на затворничката Кина Никова е бил осъден за участие в кражбата на ковчега на актьора Чарли Чаплин, който е бил откраднат през 1978 година в Швейцария с цел получаването на откуп.

73-годишната българка се самоуби в събота в затвора в Жу-ла-Вил. Тя е излежавала 10-годишна присъда за опит за убийство на внука си.

Престъплението е било провокирано от желание на Никова да отмъсти на снаха си, с която била в много лоши отношения, отбелязва изданието. След произнасянето на 10-годишната присъда българката е направила неуспешен опит за самоубийство, хвърляйки се от прозорец на затвора.

Извършената аутопсия на трупа й не е помогнала за определянето на причината за смъртта, нито какъв продукт е бил използван при самозапалването. В следващите седмици ще бъдат направени допълнителни тестове, включващи експертиза на дрехите й.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини