БК „Хасково“ обвини съдиите и Левски за поредната загуба

Станислав Станков, Амра Мехмедич, Елена Станкова и бившия съдия Николай Петров

Съдиите съсичат женският баскетболен тим на Хасково, заявиха вкупом от ръководството на клуба след 8-та им загуба в 13 мача от първенството. На нарочна пресконференция днес, вината за неудачите в първенството бе стоварена върху ръководството на федерацията / „Дефектна и сбъркана“ според треньорката Елена Станкова/, и съдийството/ тенденциозно, според съпругът и изпълнителен директор Станислав Станков/. Станков даде пример със съдията Николай Костов, който свирил цели 4 мача на неговия отбор, и 4-те мача загубени. След поражение от Левски тази събота, Станков поискал оставката на шефа на съдийската комисия към федерацията Стефан Станев. Освен с резултатът / 85: 68 за Левски/ мачът ще се запомни и с физическото стълкновение между хасковлията и треньорът на мъжкият Левски Тити Папазов, по време и след края на двубоя. „Когато оня го хване 5-минутката не знае какво прави“ злъчно добави Станков и намекна за син съдийски толеранс- „8 мача на мъжкият Левски се свирят от един и същ съдия“. 

БК „Хасково 2012“ ще се бори за финалната 4-ка на родното първенство и за Файнъл Фор в турнира за купата на България, остава оптимист Елена Станкова. В момента хасковлийки делят предпоследното място с отбора на Берое 07, който е следващият им съперник, този уикенд. Причините за сривът, бяха обяснени с контузиите на основни единици и напускането на трите американки Лестър, Гърти и Кох. Сюзън Лестър дори бе заклеймена, че имала „лигави черти на характера“. После треньорското ръководство втрещи с изявлението, че американките никога не били играли професионален баскетбол и жестоките двуразови тренировки в Хасково не им понесли. Затова си тръгнали. 

Дори и аматьорки обаче, американките бяха най-резултатни в Хасково. За сравнение, набедената за несериозна Лестър заби 34 точки и 20 борби при победата срещу същия този „Левски“ в първия кръг на първенството. 

Настоящите им заместнички били най-доброто на пазара. Легионерки са босненките Амра Мехмедич и Алма Ковачевич, Биляна Турчинович/Черна гора/ и Анита Тейлане/Латвия/. Мехмедич дори е капитан. Мнението и за българското първенство е, че тук се играе „най - грубия баскетбол“, пред една некоректна публика, която широко използва нецензурни думи.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини