Принцеса Калина взима наш паспорт

Княгиня Калина се надява всеки момент да получи български паспорт. Дъщерята на Симеон Сакскобургготски се кани да стане наша националка по конен спорт. Царската щерка каца в София в неделя заедно със съпруга си Китин Муньос и синът им Симеон Хасан. Семейството ще празнува рожеднния ден на Калина, който беше на 19 януари.

.За да одобрена молбата й за български паспорт любимката на Симеон трябвало да събира документи от Мароко, Испания и от сватбата си у нас, довериха близки до царското семейство пред "Стандарт". "При положение, че единият й родител е българин, тя би трябвало да поиска натурализация и не би имала проблеми да получи гражданство", заявиха от правосъдното министерство. От федерацията ни по конен спорт чакат с нетърпение Калина да стане българка по паспорт. Тя може да бъде картотекирана в клуба в Нова Загора, където княгинята и синът й вече са яздили. Това ще предложи на среща със Сакскобургготски днес шефката на клуба в Нова Загора "Макс-99" Йонка Максимова, която е многократна републиканска шампионка. Ако Калина се съгласи, ще й бъде предложен расов кон от немската порода Холщайнер.

Царската щерка се слави като много добра ездачка и тренира усърдно. Преди няколко месеца Калина и Симеон Хасан са гостували в базата край Нова Загора. Те останали много доволни и дори пренощували там. Наскоро княгинята наследила 4 расови коня, които дама със синя кръв й подарила.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини