Папата благослови социалните мрежи

“Католиците трябва да приемат социалните мрежи заради ролята им в разпространението на вярата и укрепването на връзките между хората”. Това каза папа Бенедикт ХVІ, който вече има 9 профила в Туитър. По думите на папата "вярващите все повече осъзнават, че ако казаното в Евангелието не се разпространи и в дигиталния свят, то може да не достигне до мнозина, за които социалните мрежи са важни".

"Способността да използваш новите езици е нужна не само, за да си в крак с времето, но и за да може безграничното богатство на Евангелието да намери изразни форми, способни да достигнат сърцата и умовете на всички", обяснява още той и допълва: “Ако се използват по мъдър и хармоничен начин и потребителите се опитат да бъдат истински, социалните мрежи могат да подсилят връзките между отделните хора и ефикасно да насърчат хармонията на човешкия род.”

През месец декември папата започна да туитва на английски, испански, италиански, португалски, немски, полски, арабски и френски. Латинският, който е официалният език на Римокатолическата църква, беше добавен в списъка миналата седмица, предаде БЛИЦ.

В Тутър папа Бенедикт ХVІ вече има над 2,5 милиона последователи.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини