Ядреното лоби се провали, иде война в БСП, отсече Дянков

Аз не гласувах. Излишно беше първият демократичен референдум да е по този въпрос. За мен въпросът бе "Искате ли България да банкрутира?", затова и не излязох да гласувам, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, който обаче вчера придружи премиера да гласува.

АЕЦ "Белене" окончателно излезе от темата на което и да е правителство. Дори и да се върне в парламента - вчера премиерът каза, че ГЕРБ ще гласува отново "против", каза финансовият министър пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.

Според него в момента БСП се чуди как да изкара оправдание, за да може и медийното лоби, и ядреното лоби около Станишев да спечели.
В крайна сметка ядреното лоби се провали
– хората не излязоха да гласуват, коментира Дянков.

"Продължавам да искам оставката на Сергей Станишев. Вчера той загуби. Опитва се да се прави на мъж и на лидер, но се показа кой е истинският лидер. Станишев беше жалък, вчерашният ден беше голям личен провал за него", смята министърът.
Вчера той отново настоя за оставка, но премиерът Бойко Борисов защити Сергей Станишев: "Не искам да си подава оставката, нека да си стои. Помогна много човекът, помогна, разумен е".

По думите на министъра, над 80% от хората показали, че техният въпрос не е въпросът на БСП, и поясни, че е разговарял с много граждани, които споделили това мнение.

Дянков коментира, че доверието към Станишев е много застрашено и прогнозира, че ако няма оставка на червения лидер в следващите седмици, ще има голям срив в доверието към него.
Според него в следващите седмици ще станем свидетели на голяма война в БСП заради големия провал.

Някои от тези неща, да, може би са се знаели от моя кръг хора, призна Дянков по повод намерените документи за "Белене" в кашони. Това не е компромат, това е излизане на една истина, която досега се е знаела от малък кръг хора, сега се знае от повече, отговори министърът.

По думите му, единственото хубаво нещо от гласуването е, че организацията по вота е била на ниво и референдуми е хубаво да има за в бъдеще.
Следващият референдум според него трябва да е на тема екология – тема, свързана с Черноморието.
Социалните теми отиват повече към бюджет и референдуми по такива теми не може да има, заяви още Дянков и уточни, че не може да има национално допитване относно майчинските.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини