Откриват нова процедура за избор на конституционен съдия

В програмата на Народното събрание за тази седмица има точка в дневния ред за утре, 30 януари, за откриване на нова процедура за избор на съдия в Конституционния съд от квотата на парламента, съобщи БГНЕС.

Ще бъде гласуван и проект за решение за приемане на процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избора. Предвидено е и откриване на нова процедура за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет заедно с процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне и публично оповестяване на документи, изслушване на кандидати и подготовка за избора.

Ще бъдат обсъждани и приети и правила за избор на членове на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Предстои да бъде ратифицирано и споразумение между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати за засилване на сътрудничеството в предотвратяването и борбата с тежката престъпност.

Предстои първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за дейностите по предоставяне на услуги, второ четене на законопроекта за публичните финанси, първо четене на законопроекта за изменение на Закона за електронното управление и второ четене на законопроекта за запасите от нефт и нефтопродукти с вносител: Министерски съвет. В петък (1 февруари) е редовният парламентарен контрол.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини