Екоминистерството дава по 5 бона на училища за „зелени“ проекти

Екоминистерството ще финансира проекти за чиста околна среда на общини, кметства, училища и детски градини.

Ведомството на Нона Караджова открива конкурсни процедури, които ще бъдат финансирани по Националната кампания „За чиста околна среда”- 2013 г. на тема „Обичам природата– и аз участвам”.

Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура на гражданите и младите хора и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда, уточниха от пресцентъра на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково.

За осъществяването на всеки от класираните проекти ще бъдат осигурени средства, които за до 10 000 лв. за общини и кметства и до 5 000 лв. за учебни заведения.

Финансирането на ученическите проекти ще може да се използва и за дейности от материален характер, пряко включени и необходими за учебният и възпитателен процес във всяко от заведенията или организациите, кандидатстващи с проекти

С доброволния труд на гражданите, които се включат в проектите на общините и кметствата, ще се осъществи залесяване и зацветяване на почистени площи. Целта е и да се възстановят зоните за отдих и да се създадат нови, да бъдат ремонтирани детски и спортни съоръжения.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 18 февруари 2013г.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини