Наркопласьори закопчани след зрелищна гонка из Орфей

Пакети с "трева" бяха иззети от хасковската полиция

Двама хасковлии на по 32 и 35 години са арестувани от полицията след полицейско преследване из Хасково, завършило пред блок в кв. Орфей. В задържаните е открито значително количество дрога, канабис и метаамфетамини, като в квартира използвана от единият са открити везна и празни найлонови пликчета, както и още дрога. Там е закопчана и 19 годишна симеоновградчанка, съпричастна към дейността на групата.

Разплитането на случая започва с рутинна стоп-палка подадена на лек автомобил Опел Корса, движещ се в ранният следобед вчера по бул. „Васил Левски“. Изненадващо, Корсата не се подчинява на палката и форсира в посока Димитровград. Полицията светкавично организира заградителни мероприятия. Една патрулка затваря пътя за Димитровград, втората хуква след бегълците. Като видял, че пътя е отрязан, шофьора на корсата се е шмугнал в квартал Орфей. Ченгетата не се отказали и в крайна сметка настигнали автомобила беглец. През това време, двамата пътуващи в него се укрили във вход на блок . Намерението им било да изхвърлят от горните етажи, носената от тях дрога. Белезниците обаче били по-бързи. 

Арестувани са С.Ф. на 35 години и А.С. на 32 години, по неофициална информация и двамата от малцинствените групи. В тях са открити 2 полиетиленови пакета със зелена листна маса с общо тегло 150 грама. Тестване с полеви наркотест е показало, че вида на дрогата е канабис. 

После била претърсена и квартирата им на улица „Рила“. В нея била девойката от Симеоновград, която при вида на униформените сварила да изхвърли в тоалетната плик със зелена листна маса – канабис, от която са иззети частнични образци. В жилището са открити още 87 таблетки с лого „маймунки”, реагиращи на метаамфетамин, механична везна с микротежести с наличие на канабис по нея, 70 празни полиетиленови пликчета и 3 кутии с хартия за саморъчни цигари. 

Момичето и двамата мъже, познати на органите на реда са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. 

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини