Хасково строи МОЛ върху военните имоти

над ДНА, където старите казарми вече са рушнати, може да има детски луна парк

“Нещо подобно на МОЛ“. Така кметът на Хасково Георги Иванов визуализира пред общинските съветници идеята си за използването на един от военните имоти на територията на общината.

Днес съветниците дадоха „зелена светлина“ на докладната на шефа си Иван Иванов местната администрация да се пробва да си върне имотите, които военното ведомство е ползвало години наред, след отстъпването им  им от някогашния Градския съвет. Кметът припомни, че безвъзмездното ползване е било разписано с условие, че при оттеглянето на военните от територията на града, имотите ще бъдат върнати обратно на Хасково."Сега армия има само в поделението на ул. "Стара Планина", подчерта Георги Иванов.

С гласуваното решение, общинските съветници на практика упълномощиха кмета на Хасково да предприеме необходимите действия за завеждането на съдебни дела за казармите.

На един от терените, ползвани от военните -на бул. „Раковски“ може да „цъфне“ най-после дългоочаквания хасковски МОЛ. Той ще бъде изграден от общината и след това ще бъде пуснат за ползване при допълнителни условия. Георги Иванов описа евентуалната сграда като мултифункционален комплекс, който ще разполага с търговски площи, заведения за хранене, киноцентър, подземни и надземни паркинги и зелени площи.

На другия имот, към който общината има апетити- над ДНА,  ще бъде построен атракцион-парк за отдих с мини детски лунапарк и спортен комплекс.

Върху имота на бул. "Васил Левски" и ул. "Ком" ще се издигне жилищно здание с паркинги и спортни площадки.

Всички те ще бъдат изградени по проект с европари.

Кметът Иванов предлага Хасково да има общински МОЛ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини