Шестимата, пили алкохол и течност за чистачки - в критично състояние

Състоянието на шестимата младежи, пили алкохол и течност за чистачки, остава тежко, казаха от пресслужбата на болница "Пирогов".

Петима от тях бяха приети в лечебното заведение вчера, след като бяха транспортирани от болницата в Благоевград. Едно момиче остана в местната болница, след като изпадана в състояние на тежка кома заради нарушени функции на бъбреци, черен дроб, мозък и други жизненоважни органи.

Двама от приетите в "Пирогов" все още са в реанимация, трима са настанени в Клиниката по токсикология. Следващите 48 часа ще бъдат критични за състоянието им.

По-късно д-р Красимир Михайлов, директор на МБАЛ-Благоевград, съобщи пред "Фокус", че 18-годишното момиче, което е в кома, днес ще бъде транспортирано в „Пирогов”. Състоянието на девойката вече е стабилизирано, но все още има опасност за живота й. „Това е едно от най-добрите лечебни заведения в България, което разполага с токсикология. Ние сме сигурни, че ще се направи най-доброто за пострадалата”, допълни Михайлов по повод "Пирогов".

Пациентите - 4 момчета и 2 момичета, бяха приети в лечебните заведения след употреба на алкохол в с. Падеш. По-късно беше установено, че са консумирали и течност за чистачки, като общото изпито количество от течността е било 3 литра.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини