Скандално: Детска учителка пъха чорап в устата на дете

От месеци обществото се тресе от темата за задължителната предучилищна подготовка на малчуганите. Но трябва да се стигне и до такива примери, за да се повдигне и темата за грижите и отношениетоо, които нашите деца получават в детската градина. Без съмнение учителската професия е изключително натоварваща и отговорна, но няма извинение за поведението на Снежана Любенова Иванова – старши-учител в IV група в ОДЗ “Първи юни” в Исперих, която е напъхала чорап в устата на детето, за да послужи това за назидание. Момчето е на 5 години и се казва Теодор Добромиров, съобщава за „възпитателния” подход на детската педагожка БЛИЦ.

Родителите на момчето са подали жалба до общинския кмет. Шокиращата случка се разиграва на 1 февруари, но кметът научава за нея седмица по-късно. Причина за забавянето е опитът на директорката на заведението Цветанка Тодорова да потули случая. При журналистическо разследване стана ясно, че обвиняваната учителка е назначена именно от Тодорова и затова директорката няма интерес случаят да придобие обществена гласност. Тя дори е подела подписка, в която родителите на останалите 24 деца от групата да се подпишат в защита на обвинената учителка. Мотивът на ръководния кадър бил, че Теодор Добромиров бил много палав и буен. Но дали това му поведение не е от 5-годишната му възраст? И така ли трябва да възпитаваме палавите и буйните – със същото по сила противодействие, което няма как да възпита, а по-скоро ще озлоби детето!

Родителите Мария и Христо Добромирови са убедени, че детето им се превърнало в черна овца за Любенова, което има негативно отношение към сина им.

След като случката се разчула из малкото градче, Любенова си пуснала платен отпуск, но в обясненията си пред директорката отрича да е тикала чорапа в устата на Теодор. Признава обаче, че го е размахвала пред лицето му.

Родителите на потърпевшото момченце са категорични, че ако след отпуската си Любомирова бъде върната в същата група, в която е и Теодор, тя ще спрат сина си от тази детска градина. Те са решени да си търсят правата докрай. Ако трябва, те се заканват да занимаят и ресорното министерство с проблема.

Напъмняме, че в понеделник вечерта в „Господари на ефира” лъсна друг скандал, в който преподавателка по статистика във Великотърновския университет псуваше и обиждаше студентите си с крайно цветущ речник. Днес пък самата Надежда Цанкова обяви, че щяла да съди младежите, че са качили клип с истеричните й крясъци в интернет.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини