Мирослав Найденов: В 15.30 ч. се захранват сметките с парите по СЕПП

В 15.30 часа днес сметките на над 83 хиляди земеделски производителите ще бъдат захранени съз забавените европейски субсидии на общ размер 841 592 000 лева. Това каза министър Мирослав Найденов на извънреден брифинг в Държавен фонд Земеделие, съвместно с директора на фонда Румен Порожанов, цитиран от Фермер.бг.

По информация на Порожанов в момента се осчетоводяват отпуснатите средства, в 15.30 часа ще бъдат пуснати в системата и до края на деня или най-късно утре всички земеделски производители ще могат да разполагат със забавените средства.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов благодари на премиера Бойко Борисов за това, че е разпоредил плащанията на зърнопроизводителите. „Осигуряването на 1 млрд. лева в рамките на един ден не е по-силите на един министър”, коментира още Мирослав Найденов, цитиран от Фокус.

Министърът отбеляза, че в края на януари са изплатени 28 млн. лева към овцевъдите и говедовъдите, до края на март месец ще бъдат преведени 73 млн. лева за тютюнопроизводителите и 25 млн. лева към зеленчукопроизводителите, като по този начин всички поети ангажименти от земеделското министерство към различните сектори ще бъдат спазени.

Министър Найденов не пожела да коментира откъде идват парите за изплащане на забавените субсидии за зърнопроизводителите. Като министър на земеделието и храните, моя отговорност е само те да бъдат отпуснати на земеделските производителите, а откъде са осигурени трябва да отговорят от Министерство на финансите, заяви Мирослав Найденов.

Източник: fermer.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини