Три протеста в столицата днес

В Столична община има три искания за митинги и протести днес. Първият е от 8 часа до Народното събрание в подкрепа на правителството. Участниците в подобна проява снощи призоваха депутатите от мнозинството да отхвърлят оставката, подадена от премиера Борисов.

Второто искане е за митинг от 17 ч. срещу политизирането на протестите, като шествието ще тръгне от "Позитано" към площад "Народно събрание".

Третият протест на Движение "Антимафия" от 11 ч. 

Докато народните представители дебатираха заявената от премиера оставка и се подготвяха да я гласуват, пред сградата на парламента в подкрепа на  Борисов се събраха едва десетина души - много по-малко от заявилите участие в социалните мрежи.

Млади жени носеха гербери в знак на солидарност с премиера.

Протестиращите събират подписка в подкрепа на правителството. Чрез нея събралите се пред Народното събрание целят да се намали огорчението на Бойко Борисов и той да остане на власт.

Вчера и днес са събрани около 1000 подписа, твърдят организаторите. Малко преди 9.00 часа днес те опитаха да внесат подписката в администрацията на Народното събрание, но бяха отпратени минути по-късно, защото имената не са номерирани и не се знае колко души реално са се подписали за това Бойко Борисов да не подава оставка.

Междувременно групата в защита на премиера, организирана във Фейсбук, вече надхвърля 33 000 души.


Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини