Дюлгерин бит и ограбен след като се хвали със злато във Фейсбук

Потърпевшия Коста Николов

49-годишният Коста Николов от Симеоновград бил пребит и ограбен от маскирани лица пред дома си на улица "Хаджи Димитър" №10. Повече от седмица няма задържан по случая, нито има намек, че отнетото от мъжа близо 120 грама злато под формата на синджири, пръстени и медальони, на стойност поне 7 хиляди лева, ще бъде намерено и върнато. Коста твърди, че видял лицето на един от нападателите си, казал всичко на полицията, но от там все още не били предприели нищо, жалва се той при лична визита до редакцията на Haskovo.net. В града на Марица често стават подобни кражби, но не и толкова брутално, нито пък на пъпа на центъра, където се намира ул „Хаджи Димитър“ допълниха негови приятели придружили го до Хасково.

Инцидентът станал между 8 и 9 вечерта, навръх празника на влюбените 14-ти февруари. Вместо любов обаче, Коста получил солидна порция тупаник, на входа на собствения си дом. По думите му, 4-ма души с маски на главите го нападнали, свали ли го на земята и след кратка обработка с пестници и подметки, го лишили от златните му аксесоари. После нападателите пробвали да влезнат в дома му, но наличието на СОТ ги възпряло. След още един шут „за довиждане“, Коста бил оставен на мира. За спомен от побоя му останало пукнато ребро и разбита уста. Твърди че видял лицето на един от нападателите си-бил мургав млад мъж. Всички нападатели пък били високи и яки. Коста се съмнява,л че това били една димитровградска тайфа от сутеньори и наркомани, които които се били установили в Симеоновград, близо до неговата къща. Споделил подозренията си с полицията, но от там даже не го викнали на очна ставка. 

Всъщност, Коста не е излизал от РПУ-Симеоновград, процедиха ченгетата от Марица, на които жалбоподателят бил направо втръснал с постоянното си присъствие в управлението. Били правени не една и две очни ставки, но нямало категорично мнение от страна на потърпевшия, че крадецът/крадците са разпознати. Работата по случая продължава, заведено е досъдебно производство. Проверката на информацията обаче разкри някои любопитни подробности и странни несъответствия. Първото от тях е относно броя на нападателите-в деня на кражбата Коста съобщил, че го атакували двама маскирани и точно тази бройка е отразена в протоколите на полицията. Седмица по-късно мъжът обаче е категоричен, че нападателите са били 4-ма. Най-странното е, че няколко дни преди кражбата, мъжът се похвалил във Фейсбук с тежките си златни ланци и медальони. Купил си ги честно и почтено след дълга работа в София. Там вадел добри пари като дюлгерин, ВиК-майстор, фаянсаджия и какво ли не. Мъжът има славата на работар със златни ръце, който не го мързи да се захваща с каквато и да е работа. Тези, които го познават твърдят че е честен и не би изфабрикувал историята.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини