Костов готов за премиер

Само за 3 седмици може да се направи промяна, обеща тъмносиният лидер

ГЕРБ трябва да вземе мандата и да направи правителство без политици, обяви в ефира на TV7 лидерът на ДСБ Иван Костов. По думите му преди изборите 4-5 месеца трябва да работят експерти, които да следват определена програма.

 Според тъмносиния лидер разпускането на парламента ще отложи проблема с 6-7 месеца.На въпрос на гражданин от Пловдив дали ако ГЕРБ и БСП откажат мандата на президента и той бъде предложен на сините, те ще го приемат, Костов след кратък размисъл отговори положително. „Ние можем да приемем мандата и президентът да състави правителството в този мандат“, каза Костов и определи идеята като „добра“.

 „Въпросът е има ли консенсус държавата да започне битка срещу монополите“, заяви той и допълни, че ако мандатът три пъти бъде върнат, бъде създаден служебен кабинет, а парламентът – разпуснат, губят тези, които искат да бъдат защитени от монополите.

 „Дори в момента да се намери решение за свалянето на цената на тока, законът не го позволява, защото цената се обявява 2 пъти годишно“, обясни Костов.

Източник: livenews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини