Четирима от Хасково и двама от Любимец прибрани за дрога

Четирима хасковлии са задържани за дрога, съобщават от полицията. В съботния ден хасковските криминалисти са спрели за проверка лек автомобил Опел Корса, в който са пътували двама младежи на 20г и 21г. При стартиране на проверката на улица „Пловдивска”, двамата са изхвърлили от колата смачкан вестник със зелена листна маса с тегло 5 грама. Тестване с полеви наркотест е показало, че е канабис.

Последвало претърсване в частен дом на улица „Серес” в областния град, обитаван от 22-годишен мъж. При вида на полицаите младежът е изхвърлил в тоалетната неустановено количество зелена листна маса, чийто иззети остатъци показват, че видът на веществото е същото. Иззет е и пластмасов буркан и кутийка, също с остатъци от марихуана. На другия ден хасковските криминалисти продължили проверките. Те задържали още един 22-годишен младеж, който е проверен в хасковския квартал „Болярово”. При обиск в него е открита 5 грама изсушена зелена листна маса, която е отреагирала на канабис. Последвала е проверка и в използвания от хасковлията лек автомобил БМВ, в който е открита електронна везна, чиято повърхност също реагира на канабис при полевия наркотест.

Всичките са с 24-часова мярка на задържане. Образувано е досъдебно производство.

Акция срещу разпространението на наркотици е имало и в Любимец. Двама младежи на 18г и 15г са били доведени районното управление на МВР за съхранение на дрога. Полицейските служители са им извършили проверка в двора на местно училище. В момчетата са открити 5 пакетчета зелена листна маса с общо тегло 2,9 грама, реагираща положително на канабис при направения полеви наркотест. С младежите работи инспектор Детска педагогическа стая. Образувано е досъдебно производство.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини