Христо Мутафчиев към бизнеса в Димитровград: Дайте рамо на Нежни куршуми

Христо Мутафчиев, Стефан Къшев и екипа на "Нежни куршуми" дадоха пресконференция

Местните институции и бизнеса да помогнат на екипа на филма "Нежни куршуми" да завърши започнатото. Такъв апел отправи снощи в Димитровград шефът на Съюза на артистите у нас Христо Мутафчиев.

Той бе тук заедно с колегата си Стефан Къшев, за да участва в заснемането на няколко сцени от лентата, която млади ентусиасти от Димитровград правят без сериозно финансиране от няколко месеца насам.

Актьорът отправи предизвикателство и към шефа на фирма "Пайнер" Митко Димитров  да помогне финансово проекта на младежите, като инвестира в този вид изкуство.

Мутафчиев и колегата му участваха безвъзмездно в лентата, като остана тайна какви са техните роли по време на вчерашния снимачен ден.

За момента се очертава снимките на "Нежни куршуми" да приключат през май, като най-трудната част - прехвърлянето на лента тепърва предстои.

Режисьорът Димитър Колев сподели, че до сега снимките са правени с помощта на три фотоапарата. Стана ясно, че бюджета на продукцията към момента възлиза на 1 600 лв. Парите са от спонсори и финансиране от читалище "Васил Левски", чийто председател Здравко Нейчев е продуцент на лентата.

От екипа на любителският филм с криминален сюжет издадоха още, че в средата на годината предстои да излезе книга със същото заглавие. Обмисля се и възможно продължение на "Нежни куршуми", каза сценаристът Николай Николов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Мутафчиев в една сцените на филма, заснета в Димитровград

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини