Учител изгоря заради "Харлем Шейк"

Световната мания "Харлем Шейк" започна да завладява Пловдив, като очаквано първо тръгна от учениците. Паднаха и първите "жертви" в лицето на пловдивски учител. Христо Данов от Хуманитарната гимназия в Пловдив имал неблагоразумието да заснеме клип как танцува заедно с учениците си в двора на училището. Колегите му, обаче, са силно възмутени.

На клипа 33-годишният учител танцува пръв, а във втората част към него се присъединяват учениците му, облечени като запалянковци, лекари, полицаи и др. Танцът се вихри в училищния двор. Някои от учениците пушат в кадър. Други правят неприлични жестове.

От ръководството на училището се ядосали, защото били засипани от родителски обаждания. Хората били шокирани от вида на децата им. Това от своя страна пък подразнило училищното ръководство.

Учителят бил привикан на четири очи с шефовете, които му обяснили, че ще бъде уволнен дисциплинарно, ако не подаде сам оставка. Той решил да излезе достойно от положението и си подал молбата за напускане. Заповедта му била разписана автоматично, като още същия ден директорката Соня Киркова обявила за вакантно мястото му в елитното школо. Основното провинение на учителя било, че се сближил прекалено много с учениците си. Най-много учителите се възмутили от публичното пушене на цигари и неприличните жестове.

В момента учениците му, които са подготвотилен клас и техните родители събират подписка за връщането му в гимназията. До момента има събрани над 600 подписа.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини