Най-дългите крака в света

Снимка: Facebook

Ако си мислите, че най-дългите крака в света са на някой супермодел, помислете отново, тъй като рекордите на Гинес присъдиха тази титла на бившата баскетболистка Светлана Панкратова, пише International Business Times.

41-годишната Панкратова има крака, дълги цели 132 сантиметра при ръст от 195 сантиметра. Тя е бивш баскетболен играч в Русия, а сега работи като треньор във Вирджиния, САЩ.

Навремето неин приятел й показал в списание рекордьорката, която се славила уж с най-дългите крака. Но Светлана била сигурна, че нейните са по-дълги. Затова се свързала с ръководството на Гинес, за да потвърдят това.
Така през 2008 година Панкратова била официално обявена за жената с най-дългите крака в света от рекордите на Гинес.

Тя самата споделя, че титлата за нея е дългоочаквана, тъй като в гимназията била често подигравана заради височината си.

„И намирането на подходящи дрехи ми беше много трудно, но все пак днес съм известна именно с ръста и краката си“, споделя 41-годишната жена.

Бившата баскетболистка днес работи с деца и е щастлива от работата си с тях. Благодарение на нейните усилия, отборът на децата стига няколко пъти до полуфинали на игри на национално ниво.

В свободното си време Панкратова пътува до различни части на света не като треньор, а като жената с най-дългите крака. Най-известна е снимката й в изданието на Гинес от 2009 година, където тя е заснета с най-малкия човек в света.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини