"Близу" спира каналите на ТВ7

Проблемите между кабелни оператори и големи телевизионни канали в България изглежда нямат край. Поредният спор се заформи между ТВ7 и „Близу”, като от кабелния оператор съобщиха, че в следващите няколко дни спират пакета от канали на телевизията.

Още от днес, 12:00 часа на обяд, в мрежата на „Близу” няма да се излъчват Супер7 и News7. Кабелният оператор посочва, че причината за решението е, че ТВ7 е поискала многократно по-висока цена за излъчването на ТВ7 и Супер7, превишаваща цената за 2012 година десетки пъти. Подобно увеличение ще значи увеличение и на пакетите към клиенитите, казва "Близу" в официалното си съобщение. Отделно ТВ7 е поискала и такса за ефирен канал, след като той се разпространява свободно.

От "Близу" казват, че са се съгласили на четири пъти по-висока цена, отколкото през 2012-та година. Това обаче не е било прието от ТВ7. Затова и каналите на ТВ7 се спират в мрежата на "Близу", тъй като това се изисква от закон.

От ТВ7 отказаха незабавен коментар пред Actualno.com, но обещаха, че съвсем скоро ще има официален отговор по случая.

От кабелния оператор съобщават за клиентите си, които искат да прекратят договора си с "Близу", че договорът е за определен брой, а не за конкретни програми. По тази причина всички сключени договори остават в сила. За в бъдеще, при преподписване на договорите, ще се определят кои точно програми са включени в пакета.

Заради спирането на каналите на ТВ7, "Близу" обещава, че ще добави допълнителни канали в следващите няколко дни, а всички клиенти на детския канал Супер7 ще могат да гледат Nickolodeon. 

В края на 2012-та година подобен скандал се разигра между bTV и ТВ7 от една страна и "Булсатком" от друга. Спорът отново касаеше таксите за излъчване, а за да бъде решен се намесиха Министерството на транспорта и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Така страните стигнаха до споразумение.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини