Audi готвят нещо по-бързо и от R8

Името му ще бъде R10!

Още преди години имаше спекулации, че от Audi работят върху нов спортен флагман. Дори се появиха компютърни графики, които демонстрираха как би могъл да изглежда въпросният модел. Сега от Audi разкриват, че действително има големи шансове моделът да види бял свят.

Преди се говореше за името R20, но по всичко личи, че реално наименованието му ще бъде R10, което и звучи доста по-логично. Суперавтомобилът ще има дизелово-електрическа хибридна система, автоматична трансмисия с два съединителя, както и оптимизирана система Quattro с технология за променлива фаза на газоразпределението.  

Много е вероятно да видим новия Audi R10 в концептуален вариант този септември, по време на автомобилното изложение във Франкфурт. Говори се, че има голяма възможност той да достигне до производство. Спекулациите са за 3-литров дизелов V6 двигател, модерен карбонов монокок, както и стилистични елементи, вдъхновени от състезателния R18.



Мощността на агрегата ще бъде между 310 к.с. и 420 к.с., а въртящият момент – между 650 и 700 Нм. Двигателят ще работи заедно с два електрически мотора, поставени отпред и предназначени за задвижването на предните колела. Комбинираната мощност на Audi R10 ще бъде над 600 коня, а въртящият момент – близо 1000 Нм.

Остава да почакаме до автомобилното изложение във Франкфурт през есента, когато може да видим новия спортен флагман на „четирите кръга”.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини