Трагедия на учение на полицията в Берлин

При учение на берлинската полиция три хеликоптера се слъбскаха на олимпийския стадион в Берлин. Загинал е един човек, а мнозина са ранени, предаде БГНЕС.

Според информация на RTL катастрофата е станала при опит за приземяване на хеликоптерите в условия на силна снежна буря. Две от машините вече били на земята, когато пилотът на третия хеликоптер по всяка вероятност е загубил ориентация и се приземил върху единия от вече кацналите хеликоптери.

Причината за катастрофата за момента не е ясна. Спасителните работи все още продължават. Говорителката на пожарната разказва, че видимостта е била силно ограничена и изведнъж се е чул силен трясък идващ от планираното място за кацане.

По време на учението била проиграна ситация, при която близо 400 полицаи се опитват да овладеят критична ситуация на метростанцията край стадиона, предизвикана отк развилнели се футболни фенове. Заради "усложняване на ситуацията" в операцията трябвало да се включат специални части и допълнителен отряд полицаи от поделението в Блумберг, които пристигат с хеликоптери.

Според "Билд" е загинал единият от пилотите. Тежко пострадалите са четирима, а мнозина са с леки наранявания. От органите на реда уточняват, че катастрофата е станала около 10:30 ч. (11:30 ч. българско време) над "Олимпиащадион" в Берлин. Хеликоптерите е трябвало да докарат подкрепления от близката спирка. По време на злополуката е валяло сняг. Двете машини са се сблъскали по време на кацането в близост до земята.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини