Лекарка убила 7 пациенти, съмняват се за още 300

Бразилските власти повдигнаха обвинения на лекарка, че е убила седем пациенти, за да освободи места в интензивното отделение на своята болница. Тя обаче може да е отговорна за още до 300 убийства, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Доктор Виргиния Соариш де Соуза и нейният екип в Евангелистката болница в южния бразилски град Куритиба предписвали на пациенти лекарства за отпускане на мускулите, след което намалявали подавания за тях кислород. В резултат жертвите умирали от задушаване.

Д-р Де Соуза, 56-годишна вдовица, била арестувана миналия месец. Обвинения в убийство са повдигнати на още по трима лекари и медицински сестри, както и на един физиотерапевт от нейния екип.

От записани телефонни разговори станало ясно, че мотивът за убийствата бил да бъдат освободени места в болницата за други пациенти. Следователите проверяват медицинските досиета на още 1700 пациенти, които са починали в лечебното заведение през последните седем години. Те установили до момента, че още 20 души са били убити.Други близо 300 случая изглеждат съмнителни и се проверяват.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини