Тикнаха в ареста банда обирджии, посегнала и на църквата във Великан

В ареста на местното РУП попаднаха обирджии на възраст 30г., 18 г., 27г. и 37 г. Униформените подозират, че те са извършители множество кражби и грабежи на територията на общините Димитровград, Харманли и Симеоновград от началото на 2013 г. до средата на м. март.

Установено е, че в Димитровград, Меричлери и селата Брод, Великан и Длъгнево са извършени шест грабежа, от които три на обществени места и три чрез взломно проникване в домовете на потърпевшите.

В Харманли, Симеоновград и с. Долно Съдиево са извършени четири грабежа, от които два на обществено място и два чрез взломно проникване в къщите на потърпевшите.

Предмет на посегателсвата са основно златни накити, пари, и мобилен телефон. При грабежите лицата са използвали сила, изразяваща се в нанасяне на удари, заплаха и принуда, като в един от случаите за заплаха са използвали метални пръчки и пистолет.След проведени издирвателни мероприятия част от инкриминираните вещи са открити в заложна къща в Стара Загора.

Освен за грабежите, лицата са заподозрени и за извършена кражба на 30 килограмова медна камбана в с. Великан и кражби в с. Брод от два имота, където са отнели газов котлон, медни казани с различна вместимост, ел.проводници електрожен, медни казани и велосипед. Лицата са познати на органите на реда, като са проявени за кражби. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

На едно от лицата е повдигнато обвинение по чл.198 от НК като с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Впоследствие му е повдигнато обвинение за извършен грабеж при условията на опасен рецидив и му е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини