Превенция: Срещат димитровградски ученици с бивш наркоман

Кампания насочена срещу употребата на наркотици стартира Община Димитровград, обяви Донка Тенева

Кампания срещу употребата и разпространението на наркотици стартира Община Димитровград, Детски и младежки център и местната комисия за борба с противообществените прояви.Надсловът е "За зависимостта от първо лице".

Инициативата е част от Общинската програма за закрила на детето през 2013 година, коментира пред медиите днес секретарят на комисията за борба с противообществените прояви Донка Тенева.

Кампанията ще обхване ученици от 9 до 12 клас от 6 димитровградски училища, като ще включва срещи по темата в рамките на два дни - 9 и 10 април.

С тинейджърите ще беседват специалисти, работещи в областта на превенцията срещу употребата на наркотици от Националния център по наркомании. С децата ще разговаря и бивш наркоман, който е преминал курс на лечение в наркокомуна.

Според Тенева, именно разказа на специалистите, работещи по проблема и хора, докоснали се до наркотиците ще имат най-голям ефект върху тинейджърите.

В рамките на същата кампания, на 9 април в зала "Гросето" се организира дискусия, свързана с наркозамисимостите. Началото е 17:30 часа. В нея ще участват родители, учители и педагогически съветници.

В зала "Гросето" на 9 април ще има дискусия, свързана с наркотиците и вредата от тях

"Употребата на наркотици не е само личен, но и обществен проблем, затова за него трябва да се говори открито", коментира още Тенева. Тя призова повече родители и засегнати лица да присъстват на срещата, защото грижата за децата и опазването на живота им е от съществено значение.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини