Слънчева събота с предвестници за дъждовна неделя

Времето през днешния ден ще е слънчево, като е възможно през втората половина на деня да се развие купесто-дъждовна облачност, която ще е предвестник на по-дъждовната неделя. Очаква се тази облачност да е по-значителна над планинските райони, където на места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад.

Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщена за Агенция "Фокус". По Черноморието ще е предимно слънчево, а вятърът слаб от запад. Максималните температури ще са 16-18 градуса, температурата на морската вода е 7-9 градуса, а вълнението на морето ще е слабо - около 2 бала.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по-късно през деня ще се развие купестодъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът ще бъде от запад, предимно умерен, засилващ се по време на гръмотевична дейност. Дневна температура на 1200 метра около 11 градуса, на 2000 метра около 4 градуса.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини