Гълъбово отказа Хасково от мераци за „Б” група

Хасково се подхлъзна от прекия си конкурент

„Хасково” претърпя унизителното 0:1 на Ямача от прекия си конкурент за първото място „Ботев” Гълъбово и се отдалечи на 4 точки от първото място в ЮИ В група. Само то дава директна виза за Б група. Нещо повече, във врата на Хасково вече почва да диша солидния тим на „Мастер” Бургас, който се доближи на 2 точки след категоричен успех над „Гигант” Съединение с 4:1. Второто място дава някакви шансове за бараж за горната група при определена въртележка в 4-те зони на третия ешeлон в Българския футбол. Спорно е обаче дали нашите заслужават такъв шанс.

Срещу прекият си съперник за върха, „Хасково” изигра откровено слаб мач и получи гол още в 15-тата минута. Домакините така и не успяха да го върнат след 75 минути изтезание на топката. В актива на нашите остана удар в гредата в 75-та минута, три претенции за дузпи/неудовлетворени/ и 1 червен картон на Юлий Шекеров. Гостите играха умно и търпеливо, а когато се наложи и като истински опълченци. Топката се чистеше където се свари, а в защита „ботевци” не се отделяха и на сантиметър от играчите на домакините. След 90 минути дъжд и футболна мъка, съдията милостиво сложи край на мача. Не бяха обаче без основание подозренията на част от публиката, че арбитърът бе предубеден. В доста ситуации отсъжданията му бяха меко казано странни, а свирката му често накъсваше/ волно или не/ играта.

След загубата „Хасково е втори с 49 точки, Гълъбово има 53. Това е втора загуба на хасковлии от този съперник в рамките на сезона и то все с по 0:1. Отборът все още е без треньор след изненадващият кадрил, който започна напролет. Първо, по неясни причини си тръгна архитекта на влизането ни във В група Димчо Марков. Замести го Христо Георгиев, който обаче хвърли бялата кърпа след разгрома от „Асеновец” с 1:4 през миналия кръг. С днешното си поражение „Хасково” продължава мизерното си представяне срещу водещите отбори в групата – две поражения от лидера, хиксове срещу 3-я "Мастер" и 5-я "Верея"/вкъщи/ и едничка победа /3:1/в началото на първенството срещу Асеновец, за която асеновградчани ни го върнаха тъпкано предната седмица.

Г.Христов

Разчиташе се главно на далечни удари..
..и фалове..
..но топката все така минаваше покрай вратата
Така и не можахме да им избягаме
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини