Димитровградчанин начело на листата на Зелените в Хасковско

Димитровградчанинът Владислав Панев е начело на листата на Зелените в Хасковско

Водач на листата за Хасковско на политическа партия "Зелените" е роденият в Димитровград финансист Владислав Панев, оповестиха днес от тукашната структура на формацията.

Панев е собственик на финансово дружество, бил финансов репортер на вестниците "Банкеръ" и "Дневник", както и ръководител на местния офис на словенската финансова компания за България, преди да започне частен бизнес.

В предизборната си програма "Зелените" залагат на икономически мерки за подобряване на състоянието в страната.

За адекватна програма за саниране на всички обществени сгради и панелни комплекси, което ще доведе до рязък спад на разходите на домакинствата за енергия, се обяви Панев.

Според него, нужно е значително подобряване на търговското ни салдо с Русия.

Възстановяването на производството на родни зеленчуци, плодове и биопродукти чрез пренасочването на земеделските субсидии от зърнопроизводството към тези сектори на земеделието, които могат да осигурят много по-добра заетост и печалба на единица площ, е друг от акцентите в програмата на формацията.Само ако бъдат адекватно проведени, могат да намалят безработицата в страната с над 100 000 души, твърдят "Зелените".

На второ място в листата на партията е друг димитровградчанин - управителят на застрахователно дружество в града Иван Ванчев. Акцент в неговата парламентарна дейност ще бъде ефективното гражданско участие в управлението.

Третият кандидат за народен представител е свиленградчанина Свилен Овчаров, който е адвокат и е съпредседател на Контролният съвет на ПП „Зелените“.

Четвърта е Силвия Николова – управител на банков офис в Димитровград.На пета и шеста позиция са Димитър Иванов, Красимир Вълчев. Следват Петър Добрев и Теодор Батуров от Хасково и Александър Петров от Любимец.

Зелените ще участват за втори път на парламентарни избори. Партията е създадена през 2008-ма година от група неправителствени организации, които се занимават със защита на различни природни обекти в Пирин, Витоша, Странджа и Черноморието. През февруари 2013 г. в Димитровград бе учредена местна структура на партия на Зелените.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини