Димитровградчанка спипа крадци у дома, те й налитат

44-годишна димитровградчанка спипа крадци в дома си на ул. „П.Евтимий” в Димитровград. Те тарашили необезпокоявани жилището й, след като разбили входната врата, казаха от полицията.

Злосторниците й нанесли удар по лицето и са я изблъскали, след което са избягали с вече приготвените за изнасяне преносим компютър, 2 златни пръстена и 3 паспорта.

Жената позвънила веднага в полицията, а сформирана оперативна група спипала апашите на околовръстния път до бензиностанция "Петрол" в посока на Стара Загора.

В такси, шофирано от димитровградчанин пътували 38-годишен старозагорец и 35-годишен мъж от Нова Загора, който са известни на униформените с предишни свои прояви.

В багажника на автомобила полицаите откриват инструменти за взломяване на ключалки – клещи, отверки, гаечни ключове, метален лост, ножове и текстилни ръкавици. Намерени са и откраднатите вещи на димитровградчанката. В хода на работата е станало ясно, че мъжете са наели таксиметровия шофьор с уговорката да ги закара до близкото Радиево.

Двамата извършители са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Предстои внасяне на материалите в прокуратурата с искане за постоянна мярка "задържане под стража"на двамата мъже. Работата по случая продължава, допълват от ОДП-Хасково.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини