Италианец завари крадец у дома си, предложи му работа

Пабло Педроти заловил крадец в дома си, след като го заплашил с нож и след това повикал полицията. Когато обаче установил, че обирджията е безработен, Пабло му предложил работа, разказва Франс прес.

62-годишният Педроти е бивш галерист и живее в района на Флоренция, където стопанисва голям дом. Всички помещения в него са предложени за продажба с изключение на собствения му апартамент.

След като помислил, че домът е необитаем, 54-годишният Марчело Мучи се промъкнал рано сутринта в апартамента на Педроти, за да краде.

"Отворих вратата и забелязах силуета на мъж. Той се уплаши и започна да ме уверява, че нищо лошо не е сторил", разказа Педроти. Няколко минути по-късно обирджията бил задържан.

Когато обаче научил, че крадецът е безработен и се издържа с 250-те евро инвалидна пенсия на съпругата си, Педроти бил осенен от странна идея.

"Скъпи обирджия, правя ти предложение - написал той в свое писмо, публикувано в местния в. "Тирено" - след няколко часа зад решетките и няколко дни домашен арест, те каня у дома.

Вземи със себе си косачка и ще ти плащам по 8 евро на час, за да косиш тревата пред къщата. Ако искаш, ела с приятел - има 50 апартамента за почистване."

Мучи приел с ентусиазъм новата си работа, след като заведеното срещу него дело по бързата процедура приключило с освобождаването му.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини