Стюардеса полетя от 8-и етаж

Британска стюардеса загина при падане от 8-ия етаж на жилищен блок в Дубай. Малко преди инцидента казала на персонала, че някой се опитва да я убие, съобщава "Дейли мейл", пише 24 часа.

28-годишната Евълин Кларк бе открита мъртва на паркинг, след като падна от прозореца на сградата в ранните часове в понеделник. Младата жена потърсила убежище в лобито. Тя била боса и твърдяла, че е преследвана от мъж.

Полицията в Дубай разглежда случая като инцидент, но хората, които са видяли Клеър за последно, имат прекалено много въпроси. Разследващите се опитват да установят защо стюардесата е извадила пожарогасителя в коридора и е изпълнила тясното стълбище с плътен черен дим. Персоналът на блока предполага, че Евълин е отворила прозореца на третия етаж, за да му позволи да излезе.

Следите от дима все още стоят по стените и рамките на прозорците на стълбището.

Мъжът, който доставя вестниците, разказва, че госпожа Клеър е влязла в сградата около 4:15 сутринта, изглеждала пияна и изплашена. Той също видял и мъж, от който стюардесата се страхувала, че я следи.

"Искаше да се качи с асансьора до 4-ия етаж. Но в момента, в който вратите се затвориха, жената натисна бутона за спиране и излезе. Мъжът не е използвал асансьора", разказва вестникарят.

"Тя трепереше от страх, твърдеше, че я следи южноазиатец", допълва още той.

"Госпожицата повтаряше "Някой се опитва да ме убие". Докато говореше, дъхът й миришеше на алкохол. Казах й да се обади на полицията и й предложих аз самият да го направя. Но тя отказа", разказва още доставчикът.

Клеър отишла на третия етаж на сградата и се насочила към стълбището, докато той продължил да раздава вестниците на четвъртия и петия етаж. Когато се върнал в лобито, разказал за случилото се на охранителя, който бил в почивка, когато британката пристигнала. 33-годишният гард Булян обиколил коридорите и когато стигнал до втория етаж, чул силен трясък.

"Аз помислих - сега госпожица Клеър падна", разказва мъжът.

Той обиколил сградата два пъти, но не се сетил да провери и на осмия етаж, където терасата и вратата се държат заключени, а достъп има само персоналът. Когато в крайна сметка решил да отвори и вратата към стълбището за осмия етаж, охранителят останал шокиран - вратата била покрита с черен прах.

"Бях много уплашен за нея. Помислих, че това са сажди от пушек. Помислих си, че може би Евълин се намира в пожар", разказва Булян. Той изтичал към апартамента за наблюдение на третия етаж и казал на мъжа, който бил на смяна там, да провери стълбището. Вторият открил отворен прозорец и кафява дамска чанта в съседния коридор. Пожарогазителят висял на стената.

"Мисля си, че след като го е използвала, Клеър не е можела да види нищо и не е знаела откъде да се измъкне. Може би е отворила прозореца и е скочила от него", коментира Булян. Той излязъл и обиколил сградата. Под прозореца на осмия етаж открил тялото на стюардесата. Това се случило в 4:37 часа, 20 минути след като тя влязла в блока.

"Тя вече беше мъртва", казва Булян, който е от Бангладеш и е баща на едно дете. "Толкова е тъжно", допълва той. Мъжът не разбира защо стюардесата е влязла в жилищната сграда тази нощ.

"Не знам защо беше тук. Тя не живее тук", коментира Булян.

Евълин живеела в скъпа сграда, собственост на компанията, за която работила. Двете сгради били съвсем различни. Булян казва, че разбрал от доставчика на вестници, че индиец преследвал госпожица Кларк. Той влязъл с нея и се забавил в лобито, но не е използвал асансьора и по-късно не е открит в блока. 

"Когато се върнах в лобито, индиецът все още беше там и ме попита на хинди дали жената живее в сградата", казва, вестникарят. "Игнорирах го и продължих", допълва той.Все още е неясно защо британската стюардеса е отишла в тази сграда, която се намирала на две мили от нейния апартамент. Във фаталната вечер Евълин била навън с приятели и е купонясвала на афтърпарти, тъй като баровете в Дубай затварят в 3 часа. За самолетната компанията на Обединените арабски емирства тя работела от юни миналата година. Два дни преди да загине, Евълин се върнала от шестдневно пътуване до Бризбейн и Оукланд.Приятелите й казват, че имала златно сърце, била готова да помогне на всекиго.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини