Център консултира двойки с репродуктивни проблеми в Димитровград

Представители на фондация "Искам бебе" се срещнаха с ръководството на общината и общинския ин витро фонд

Фондация "Искам бебе" има намерение да открие в Димитровград мобилен център. Това стана ясно на обширна среща с ръководството на Общината този следобед, на която присъства председателят на Управителния съвет Радина Велчева.

В този център, с групи до 12 души ще могат да работят психолози на фондацията. Идеята е, те да помагат на семействата с репродуктивни проблеми да се справят с емоционалните преживявания.

На срещата присъстваха кметът Иво Димов, шефът на ОбС Стефан Димитров, съветниците д-р Вълчо Митрушев, Галина Чингарова, Виолета Желева, експерти от общината, хасковски ученици.  Ръководството на Димитровград застана зад искането на фондацията за намиране на подходящо място, където да бъде разположен мобилният център.

Как и кога бе създаден Общинския фонд "Ин витро", припомниха днес присъстващите на срещата. Отчет направи председателят му Катя Панева. Стана ясно и какви са плановете на местния фонд в подкрепа на двойките с проблеми тук. За 2013 г. бюджетът му е 15 000 лв.

Кампанията "Дари Рождество" за ин витро процедура на Антоанета и Валери Стефанови  провокира местната власт за учредяване на фонда, припомня Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини