Григор Димитров с лекота преодоля първия кръг в Монте Карло

В мач от първия кръг на турнира от серията 1000 (Мастърс) в Монте Карло Григор Димитров победи с 2:0 сета (6:3, 6:2) белгиецът Ксавие Малис и взе реванш за загубата си от този съперник в Букурещ преди година.

Първият сет завърши 6:3 в полза на българина, като той проби на два пъти подаването на белгиеца, а Малис стори това само веднъж. Пробивите бяха последователни и станаха в четвъртия, петия и шестия гейм. Интересното е, че само в общо три гейма в този сет не се стигна до точки за пробив за някой от двамата.

Втората част отново започна по-добре за нашето момче, което проби още в първия гейм на този сет. Този удар като че ли се оказа твърде силен за Малис, който отстъпваше все по-осезаемо. Логично Григор проби в петия гейм и стигна и до мачбол в седмия, но белгиецът този път удържа подаването си. При 5:2 Григор сервираше за мача и за разлика от срещите с Новак Джокович в Индиън Уелс и с Анди Мъри в Маями нашето момче не трепна и даде само точка на Малис, затваряйки сета с 6:2 гейма и печелейки мача с 2:0 сета.

В следващия кръг Григор се изправя срещу номер осем в схемата Янко Типсаревич, срещу когото дотук има три загуби в три мача.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини