Спипаха над 1000 кутии контрабандни цигари за ден

снимка:Митница Свиленград

Над 1000 кутии контрабандни цигари в един ден задържаха при осем случая митническите инспектори на ГКПП -Капитан Андреево.

При единия от случаите митническите инспектори са задържали румънски гражданин в опит да пренесе 550 кутии контрабандни цигари с автобус от Турция за Румъния. Съдът наложи на нарушителя условно наказание и глоба.

Нелегалните цигари с марки “PINE PREMIUM LIGHT” и “ASHIMA” са намерени при щателна митническа проверка в куфарите на 30-годишния румънец. Те били укрити в двойни дъна. Освен в куфарите, митническите инспектори намерили папироси и в якето на нарушителя. Те били скрити в дрехата в допълнително пришит хастар с оформени вътрешни джобове.

Намерените цигари са иззети и по случая е образувано бързо производство по описа на Митница Свиленград. Призналият се за виновен румънски гражданин е сключил споразумение с прокуратурата. Осъден е да заплати пазарната стойност на цигарите – 2 794 лева, наложено му е и условно наказание от 7 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок .

По-рано същия ден, при проверка на товарен камион с българска регистрация митническите инспектори откриват и 370 кутии цигари, без акцизен бандерол. Те били на различни места в шофьорската кабина. Тютюневите изделия са от марките KARELIA SLIMS, KARELIA BLUE, ASSOS SLIMS, EVE SUN FLOWER и са с надпис FOR DUTY FREE SALE ONLY.

Стоката е иззета, а на шофьора на автомобила, български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците. По този случай също е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор в Митница Свиленград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини